• Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

English

  • Sign up in our newsletter

Photo gallery

Αγροτουρισμός

Η αγροτική ζωή και οι δραστηριότητές της, τα ποικίλα τοπικά προϊόντα, η παραδοσιακή κουζίνα, η παρατήρηση του πλούσιου οικοσυστήματος της περιοχής, ακόμη και αθλήματα περιπέτειας ή απλά αναζωογονητικές περιηγήσεις στη φύση, περιμένουν τους φίλους του αγροτουρισμού.

Στην περιοχή του Κιλκίς ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις αγροτικές περιοχές, τα τοπικά προϊόντα, τα πολιτισμικά στοιχεία και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του χώρου αυτού, που σέβεται το περιβάλλον και την παράδοση.

Να βιώσει έθιμα μέσα από την πληθώρα πολιτιστικών και λαογραφικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο σ’ όλα τα σημεία του νομού Κιλκίς, όπως για παράδειγμα οι γιορτές που γίνονται σε διάφορα σημεία ανήμερα του Αι-Γιάννη, αλλά το παραδοσιακό «κουρμπάνι». Στις 8 Ιανουαρίου αναβιώνει το έθιμο της «Μπάμπως» στον Άσπρο, στη Καλίνδρια, στην Τέρπυλλο κ.α., με τις γυναίκες να επιβάλουν για μια μέρα την απόλυτη εξουσία τους. Τιμώμενο πρόσωπο, η μαμή («μπάμπω») του χωριού, και φινάλε της γιορτής το γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Ακόμα, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει παραδοσιακές γεύσεις και κρασιά εξαιρετικής ποιότητας όπως τα υπέροχα κρασιά Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας "Γουμένισσα". Ακόμα, να βρει περίφημο τσίπουρο και γκράπα, εκλεκτό τυρί, γευστικά ντόπια κρέατα, λουκάνικα με πράσο, κυνήγι, πίτες, παραδοσιακά γλυκίσματα, γνήσιο μέλι, τα ποντιακά τυριά και τα ζυμαρικά του Ραγιάν στο Κιλκίς και στη Βάθη, και πλήθος γευστικών προϊόντων και παραδοσιακών πιάτων των Ποντίων, των Στενημαχιτών και των Ανατολικορωμυλιωτών. Να απολαύσει τις γεύσεις του γριβαδιού στις ψαροταβέρνες της Δοϊράνης, ενώ στους τοπικούς συνεταιρισμούς, οι γυναίκες βάζουν όλη τους την τέχνη. Στα σπίτια κάθε εποχή, παραδοσιακές γεύσεις και αρώματα ομορφαίνουν την ατμόσφαιρα. Ο νομός Κιλκίς δίκαια καμαρώνει για την πλούσια γαστριμαργική του δραστηριότητα. Εδώ κάθε οικογένεια παρασκευάζει τουρσιά για όλο το χρόνο, ενώ τοπικές συνταγές πρωτότυπες και νόστιμες δίνουν τη γεύση τους σε κάθε γιορτινή μέρα του χρόνου.

Στο Κιλκίς, μπορεί κανείς να εντοπίσει εκπληκτικές αγροτουριστικές μονάδες όπου έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις αγροτικές ασχολίες, να απολαύσει σπιτική παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των κατοίκων σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Έτσι, θα έρθει σε επαφή με τη φύση καθώς και με δραστηριότητες στην ύπαιθρο, στις οποίες μπορεί να συμμετέχει, να ψυχαγωγηθεί και να νοιώσει τη χαρά της περιήγησης, της γνώσης και της ανακάλυψης.

Προσφορές Εμπειρίας

Log in

create an account