• Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

English

  • Sign up in our newsletter

Photo gallery

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

«Γυναικοκάστρεια»

Πραγματοποιούνται την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στον υπέροχο χώρο των πλατανιών στο Π. Γυναικόκαστρο στη ρίζα του βυζαντινού κάστρου. Πολλή μουσική, χορός, παραδοσιακά σχήματα από όλα τα μέρη του κόσμου, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους

περισσότερα...

«Ελευθέρια»

Η απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς γιορτάζεται με μια σειρά από εκδηλώσεις σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Κιλκίς, σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης από τον ελληνικό στρατό το 1913. Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα από το τέλος Μαΐου έως τέλος Ιουνίου και αφορούν εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες, ομιλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς αλλά και παρουσίαση του έργου των τμημάτων που λειτουργούν στον ΟΠΟΝΓΑ.

περισσότερα...

«Θεοτόκια»

Ο εορτασμός της Παναγίας της Γουμένισσας τον δεκαπενταύγουστο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή όπου εκτός από τις εκκλησιαστικές δοξολογίες και την περιφορά της εικόνας της Παναγίας μπορεί να παρακολουθήσει και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

περισσότερα...

«Φανούρια»

Στο χωριό Κολχίδα, στα τέλη Αυγούστου, γιορτάζουν τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου. Εκτός από τις εκδηλώσεις με χορό, φαγητό και κρασί, οι γυναίκες του χωριού ετοιμάζουν και τη Φανουρόπιτα. Η πίτα του Αγίου Φανουρίου είναι μια νηστίσιμη πίτα που φτιάχνεται στην μνήμη του Αγίου (27/08) και προσφέρεται στους πιστούς ως ευλογία. Σίγουρα είναι ένα έθιμο που ξεκίνησε από μια ευλαβική χειρονομία των πιστών (κυρίως από το γυναικείο φύλλο και το όνομα του έχει συνδεθεί με την εύρεση απολεσθέντων αντικειμένων αλλά και προσώπων) και δεν νομίζουμε ότι υποκρύπτει κάτι το αντικανονικό ή το άσχημο.

περισσότερα...

Αναστορώ

Ετήσια και καθιερωμένη εκδήλωση πολιτισμού και γαστρονομίας στο φιλόξενο χώρο του Ραγιάν (Βάθη – Κιλκίς).

περισσότερα...

Αξιουπολίτικα

Tα "Aξιουπολίτικα" είναι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που τελούνται την περίοδο μετά τον δεκαπενταύγουστο (περίπου ανάμεσα στις 17 με 27 Αυγούστου).Πρόκειται για τη σημαντικότερη εκδήλωση της περιοχής της Αξιούπολης που περιλαμβάνει χορούς πολιτιστικών συλλόγων, θεατρικές παραστάσεις, διαγωνισμούς και αγωνίσματα, μουσικά φεστιβάλ και διαλέξεις γύρω από θέματα της περιοχής καθώς και εκκλησιαστικές δοξολογίες.

περισσότερα...

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της Αποκριάς, πραγματοποιείται αναπαράσταση του εθίμου του «Καλόγερου» στο Βαπτιστή. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πραγματοποιούνται καρναβαλικές εκδηλώσειςστο Κιλκίς. Ένα αποκριάτικο γλέντι στήνεται κάθε χρόνο στον πεζόδρομο του Κιλκίς, το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να χορέψουν και να διασκεδάσουν.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ανακοινώνεται και η ομάδα που νίκησε στο καθιερωμένο «Κυνήγι του Θησαυρού», το οποίο διεξάγεται το πρωινό της ίδιας μέρας. Και στις Καστανιές. Το πρωί της Κυριακής, άρματα και μασκαράδες παρελαύνουν στην κεντρική πλατεία του χωριού σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τη λήξη της αποκριάς.

Μια από τις πολλές εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου του Άσπρου και κορυφαία όλων είναι το καρναβάλι την καθαρά Δευτέρα. Την ημέρα αυτή γίνεται παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, στη συνέχεια ακολουθεί δωρεάν φασολάδα και χορός στην πλατεία του χωριού. Πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές καταφτάνουν από νωρίς και γίνεται ένα “πανηγύρι” χαράς για μικρούς και μεγάλους.

Οι εμπνευστές και ιδρυτές του καρναβαλιού είναι ο δάσκαλος του σχολείου το 1985 Γιώργος Κτενίδης μαζί με τον Ηλία Ιβανούδη. Η θερμότατη αποδοχή της ιδέας από πολλούς χωριανούς που αμέσως πλησιάσανε την ομάδα, από τότε μέχρι και σήμερα με την μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, που είναι και η ραχοκοκαλιά της εκδήλωσης το καρναβάλι του Άσπρου διοργανώνετε με επιτυχία κάθε χρόνο.

περισσότερα...

Διεθνές φεστιβάλ κουκλοθέατρου και παντομίμας

Μια παρέα ονειροπόλων που κρατάνε μια αγκαλιά όνειρα και έχουν για οδηγό το ουράνιο τόξο. Με τα χρώματα του ουράνιου τόξου δημιουργούν, πάνω στον πολύχρωμο καμβά, ιστορίες που μας ταξιδεύουν στο παιχνίδι και το όνειρο. Στην εποχή που το χαμόγελο του πρώτου μωρού έσπασε σε χίλια κομμάτια και απ’ τα κομμάτια του γεννήθηκαν οι νεράιδες. Νεράιδες που όταν χάνουμε το θάρρος μας, μας επισκέπτονται το χάραμα για να μας παρηγορήσουν και να φουσκώσουν ξανά τα πανιά μας με ελπίδες. Ένα ποτάμι από χρώματα, μουσική, κούκλες, στολές και χαρούμενα πρόσωπα, ξεχειλίζει κάθε χρόνο στις αρχές του Οκτώβρη στο Κιλκίς και γεμίζει τις καρδιές μας με υπέροχα συναισθήματα, που προέρχονται από κάθε άκρη της Γης. Ένα μοναδικό γεγονός στην Ελλάδα που αποσκοπεί στη διάδοση του κουκλοθεάτρου και της παντομίμας, ενώ συμβάλλει παράλληλα στην γνωριμία και κατανόηση μεταξύ των πολιτισμών των λαών.

περισσότερα...

Εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας

Την Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στην Κάτω Ποταμιά και τη Μεγάλη Βρύση. Χαρταετοί και παραδοσιακά εδέσματα δίνουν έναν διαφορετικό χρώμα στους οικισμούς του Δήμου Κιλκίς

περισσότερα...

Εκδηλώσεις Μνήμης

19η Μαΐου: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη Νέα Σάντα. Σχεδόν κάθε χρόνο από το 1995, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο κατά την περίοδο 1916-1923. Οι εκδηλώσεις για τα 353.000 θύματα της τουρκικής θηριωδίας τελούνται στη Νέα Σάντα, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στο πάρκο του Καπετάν Ευκλείδη και των παλικαριών της Σάντας του Πόντου και περιλαμβάνουν σπουδαίες ομιλίες από αξιόλογες προσωπικότητες.

περισσότερα...

Εκδηλώσεις Πεντεκαίδεκαμαρτύρων

Στις 28 Νοεμβρίου εορτάζεται η μνήμη των πολιούχων της πόλης «Πέντε και Δέκα» Μαρτύρων. Για ένα μήνα περίπου (από αρχές Νοέμβρη έως αρχές Δεκέμβρη) πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΟΠΟΝΓΑ σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους συμβάλλουν στο να δοθεί ένα άλλο χρώμα στον εορτασμό.

περισσότερα...

Εκδηλώσεις Πρωτομαγιάς

Στο πανέμορφο άλσος του Λεβεντοχωρίου, αμέσως μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των εργατικών διεκδικήσεων, κάτοικοι και επισκέπτες γιορτάζουν τον ερχομό της άνοιξης.

περισσότερα...

Εμποροπανήγυρη

Αρχές Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης του Κιλκίς, πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Κιλκίς. Αποτελούν αφορμή για συνεύρεση των δημοτών με μουσική και τραγούδια στα πλαίσια εμπορικών συναλλαγών στην πλατεία Δημαρχείου.

περισσότερα...

Επέτειος Σκρα

Στις 17 Μαΐου, γίνεται ο εορτασμός της επετείου της ηρωικής νίκης του ελληνικού στρατού στη μάχη του Σκρα. Η Μάχη του Σκρα διεξήχθηστις 16 και 17 Μαΐου του 1918 και είναι μία από τις σημαντικότερες μάχες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία έκρινε οριστικά την τύχη της Ελληνικής Μακεδονίας. Οι εκδηλώσεις της επετείου τελούνται με δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων και τήρηση ενός λεπτού σιγή, ενώ ακολουθούν χοροί από πολιτιστικούς συλλόγους.

περισσότερα...

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Στου Φεγγαριού το Φως»

Φιλοξενία θεατρικών σχημάτων και συναυλιών γνωστών καλλιτεχνών στο όμορφο Θέατρο Λόφου Αγ. Γεωργίου ομορφαίνουν τα καλοκαιρινά βράδια. Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Στου φεγγαριού το φως» πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

περισσότερα...

Κερνάμε Κιλκίς

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κιλκίς έχει στόχο να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα, τα ιδιαίτερα προϊόντα της τοπικής γαστρονομίας και την επιχειρηματικότητα.

Είναι ένας ξεχωριστός τόπος συνάντησης για τους παραγωγούς, τους επισκέπτες της περιοχής και τους καταναλωτές.

Με πολλές πολιτιστικές αλλά κυρίως γαστρονομικές εκδηλώσεις είναι μια γιορτή - θεσμός ανάδειξης του σύγχρονου και παραδοσιακού γαστρονομικού γίγνεσθαι αλλά και της ιδιαίτερης τοπικής ταυτότητας του Κιλκίς

περισσότερα...

Παιδικό φεστιβάλ χορευτικών συγκροτημάτων στην Καμπάνη

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη του Δήμου Γαλλικού, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Με σκοπό τη διάσωση, αλλά και διάδοση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα μέσα του Απρίλη, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Καμπάνη. Στα πλαίσια του, πέρα από τα παιδικά χορευτικά τμήματα Συλλόγων του νομού Κιλκίς, την Καμπάνη επισκέπτονται και παιδικά χορευτικά συγκροτήματα (παιδιά ηλικίας από 5 – 13 ετών) από διάφορους συλλόγους της Ελλάδας, ενώ παρουσιάζονται χοροί της Μακεδονίας, της Θράκης, του Πόντου, της Κρήτης, των νησιών κτλ.

περισσότερα...

Πολυκαστρινά

Τα Πολυκαστρινά διοργανώνονται κάθε χρόνο την περίοδο από 12 έως 24 Ιουνίου για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, είναι πολιτιστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν χορούς πολιτιστικών συλλόγων, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις κλπ.

περισσότερα...

Προσφορές Εμπειρίας

Log in

create an account