• Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

English

  • Sign up in our newsletter

Photo gallery

Περιήγηση

Αξιούπολη-Γουμένισσα, Τετραήμερη

Τετραήμερη περιήγηση με επίκεντρο την περιοχή Αξιούπολης-Γουμένισσας

Άφιξη στην πόλη του Κιλκίς και τακτοποίηση διαμονής σε ένα από τα ξενοδοχεία της πόλης (βλ. κατάλογο ξενοδοχείων στην κατηγορία «επιχειρήσεις τουρισμού» - υπερσύνδεσμος). Μπορούμε να μεταβούμε στην πόλη του Κιλκίς από τη διαδρομή μέσω των χωριών Μικρόκαμπος, Ξυλοκερατιά, Γαλλικός, με επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κολχίδας και κατόπιν από εκεί έξοδο στον δρόμο που οδηγεί στο Κιλκίς.

Λουτρά Πικρολίμνης

Επίσης, αξίζει να αφιερώσουμε μία ημέρα επίσκεψης στην Πικρολίμνη (βρίσκεται ανάμεσα στον Μικρόκαμπο και την Ξυλοκερατιά) για παραμονή στο χώρο των λουτρών της Πικρολίμνης ακόμη και με διαμονή, προφανώς πριν την άφιξη στην πόλη του Κιλκίς. Εδώ μπορούμε να περιηγηθούμε και στην περιοχή με την εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα.

Ευκαρπία

Κατά τη διαμονή μας στο Κιλκίς, μετά τη μονοήμερη διαμονή στην Πικρολίμνη (αν έχει προτιμηθεί και αυτή) μπορούμε, αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, να κάνουμε μια εξόρμηση βόρεια της πόλης για φαγητό στην Ευκαρπία.

Επισκέψεις

Μετά μπορούμε να επισκεφθούμε την Τέρπυλλο με τον Αρχαιολογικό της Χώρο και το Παλατιανό, όπου επίσης υπάρχουν αρχαία αγάλματα (εναλλακτικά σε αυτή τη σύντομη εξόρμηση, μπορούμε να παραμείνουμε στο Κιλκίς και να επισκεφθούμε τα μουσεία του – Αρχαιολογικό, Πολεμικό, κλπ – το Ναό του Αγίου Γεωργίου και το Σπήλαιο του Κιλκίς). Επιστρέφουμε στην πόλη του Κιλκίς όπου έχουμε τη δυνατότητα διασκέδασης σε κάποιο από τα πολλά καφέ και εστιατόρια της πόλης.

Γυναικόκαστρο & Μεγαλιθικό Μνημείο

Την επόμενη ημέρα προτείνεται μετάβαση στις περιοχές του Πολύκαστρου και της Γουμένισσας. Λίγο πριν φτάσουμε στο Πολύκαστρο μπορούμε να κάνουμε μια στάση στο «Παλαιό Γυναικόκαστρο» όπου υπάρχει το Βυζαντινό Κάστρο αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος Γυναικόκαστρου και στο Χωρύγι όπου υπάρχει το μεγαλιθικό μνημείο Χωρυγίου.

Μουσεία

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει για τη συνέχεια η πόλη της Αξιούπολης με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ενώ στα 8 περίπου χιλιόμετρα από την Αξιούπολη βρίσκεται η Γουμένισσα που φημίζεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα άφθονα νερά, τα γευστικά κρασιά και τα μοναδικά «Χάλκινα» των αυτοδίδακτων μουσικών της, όπου αξίζει να παραμείνουμε για διανυκτέρευση και φαγητό. Αξίζει μια επίσκεψη και στο λαογραφικό μουσείο με τα θαυμάσια εκθέματα λαϊκής παράδοσης που βρίσκεται στο γειτονικό χωριό Γρίβα, σε απόσταση μόλις 4 χλμ.

Εναλλακτική διαδρομές

Η τετραήμερη αυτή περιήγηση επιδέχεται ορισμένες ακόμη τροποποιήσεις / εναλλακτικές.

Πρώτη εναλλακτική είναι η διαμονή να γίνει σε ένα μόνο μέρος για όλες τις ημέρες και ο επισκέπτης να επισκέπτεται τις αναφερόμενες περιοχές αυθημερόν.

Δεύτερη εναλλακτική είναι η ενασχόληση του επισκέπτη με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, για παράδειγμα, διαμονή στη Γουμένισσα και δραστηριότητες ορειβασίας ή πεζοπορίας ή ποδηλασίας βουνού στο Πάικο, κλπ.

περισσότερα...

Δοϊράνη, Εξαήμερη

Εξαήμερη περιήγηση με επίκεντρο την περιοχή της λίμνης Δοϊράνης.

Ευκαρπία

Άφιξη στην πόλη του Κιλκίς και τακτοποίηση διαμονής μας σε ένα από τα ξενοδοχεία της πόλης (βλ. κατάλογο ξενοδοχείων στην κατηγορία «επιχειρήσεις τουρισμού» - υπερσύνδεσμος). Κατά τη διαμονή στο Κιλκίς, αξίζει, αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο να κάνουμε μια εξόρμηση βόρεια της πόλης για φαγητό στην Ευκαρπία.

Επισκέψεις

Μετά μπορούμε να επισκεφθούμε την Τέρπυλλο με τον Αρχαιολογικό της Χώρο και το Παλατιανό, όπου επίσης υπάρχουν αρχαία αγάλματα (εναλλακτικά στην εξόρμηση αυτή, μπορούμε να παραμείνουμε στο Κιλκίς και να επισκεφθούμε τα αξιόλογα μουσεία του – Αρχαιολογικό, Πολεμικό, κλπ – το Ναό του Αγίου Γεωργίου και το Σπήλαιο του Κιλκίς).

Επιστρέφουμε στην πόλη του Κιλκίς όπου μας δίνεται η δυνατότητα διασκέδασης σε κάποιο από τα πολλά καφέ και εστιατόρια της πόλης.

Γυναικόκαστρο & Μεγαλιθικό Μνημείο

Την επόμενη ημέρα μπορούμε να επισκεφθούμε τις περιοχές του Πολυκάστρου και της Γουμένισσας. Λίγο πριν φτάσουμε στο Πολύκαστρο μπορούμε να κάνουμε μια στάση στο «Παλαιό Γυναικόκαστρο» όπου υπάρχει το Βυζαντινό Κάστρο αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος Γυναικόκαστρου και στο Χωρύγι όπου υπάρχει το μεγαλιθικό μνημείο Χωρυγίου.

Αξιούπολη

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει για τη συνέχεια η πόλη της Αξιούπολης με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ενώ στα 8 περίπου χιλιόμετρα από την Αξιούπολη βρίσκεται η Γουμένισσα, όπου αξίζει να παραμείνουμε για διανυκτέρευση και φαγητό.

Δοϊράνη - Δάσος Χιλίων Δένδρων - Όρος Μπέλλες

Την επόμενη ημέρα αξίζει να επισκεφτούμε τη Δοϊράνη με διήμερη παραμονή μας στην περιοχή της λίμνης. Κατά τη διάρκεια της διήμερης αυτής παραμονής στη Δοϊράνη, μπορούμε να ασχοληθούμε με εναλλακτικές δραστηριότητες στη λίμνη αλλά και να επισκεφθούμε το δάσος των Χιλίων Δένδρων και τον οικισμό των Μουριών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Επιπλέον, στο όρος Μπέλλες υπάρχει η δυνατότητα για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία, κλπ.

Λουτρά Πικρολίμνης

Την πέμπτη ημέρα αφήνουμε την περιοχή της λίμνης και επιστρέφουμε από Δροσάτο και Χέρσο προς Κιλκίς. Ακολουθώντας πορεία εξόδου από την περιοχή αξίζει να αφιερώσουμε μία ημέρα επίσκεψης στην Πικρολίμνη στα νότια του νομού (βρίσκεται ανάμεσα στον Μικρόκαμπο και την Ξυλοκερατιά) με παραμονή στο χώρο των λουτρών της Πικρολίμνης ακόμη και με διαμονή. Εδώ μπορούμε να περιηγηθούμε και στην περιοχή με την εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα.

Ολοκληρώνοντας την εξαήμερη περιήγησή μας αναχωρούμε από την περιοχή και επιστρέφουμε στη βάση μας.

Πολιτιστικό Καλεντάρι

Ανεξάρτητα από την περίοδο που θα αποφασίσετε να επισκεφθείτε την περιοχή αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο Πολιτιστικό Καλεντάρι, καθώς κάθε εποχή και μήνα του έτους διαδραματίζονται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα όπως π.χ. το έθιμο Κόλιντε την παραμονή των Χριστουγέννων στη Γουμένισσα, το Κουρμπάνι την 1η Φεβρουαρίου στο Κιλκίς, το έθιμο των Μωμόγερων το δεκαπενθήμερο των Χριστουγέννων στον Αγ. Μάρκο, το Διεθνές φεστιβάλ κουκλοθέατρου στο Κιλκίς το 1ο δεκαήμερο του Οκτώβρη κ.ά.

περισσότερα...

Προσφορές Εμπειρίας

Log in

create an account