• Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

English

 • Sign up in our newsletter

Photo gallery

Τοπικά Προϊόντα & Παραγωγικές Μονάδες

Αλιευτικά, Deli-Fish

Η εταιρεία Deli-Fish Α.Ε. ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1989 στην Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 8.100τ.μ., οι οποίες βρίσκονται στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, 60χλμ βόρεια της Θεσσαλονίκης. Βασικός σκοπός της είναι η παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία υψηλής ποιότητας delicatessen θαλασσινών εδεσμάτων. Κύρια προϊόντα παραγωγής της εταιρείας είναι θαλασσινά εδέσματα, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ψαρικά όπως το σκουμπρί, η ρέγγα, ο λευκός τόννος, η παλαμίδα, ο γαύρος, ο βακαλάος, τα χταπόδια κ.α.

Βασικό κριτήριο επιλογής των πρώτων υλών της εταιρείας είναι οι ποιοτικές προδιαγραφές που έχει θεσπίσει βάσει της υψηλής τεχνογνωσίας της, σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς νομοθεσίας. Συνεχής πολιτική της "Deli-Fish", είναι η παραγωγή delicatessen προϊόντων υψηλών προδιαγραφών προκειμένου να ικανοποιήσει τις γαστρονομικές ανάγκες του πιο απαιτητικού καταναλωτή.

Σήμερα η Deli-Fish Α.Ε. εξειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων ιχθυρών τα οποία διακρίνονται με βάση την παραγωγική τους διαδικασία στις ακόλουθες κατηγορίες: Αλίπαστα, Καπνιστά, Μαρινάτα, Παστά.

περισσότερα...

Αλιευτικά, ΚΟΝΒΑ

Γριβάδι, πιρκιά, πλατίτσες Δοϊράνης

ΚΟΝΒΑ Κονσερβοποιεία Βορείου Αιγαίου 

 

H Κονσερβοποιεία Βορείου Αιγαίου ΑΕΒΕ (ΚΟΝ.Β.Α.) αποτελεί σήμερα, μια από τις πιο προηγμένες βιομηχανίες επεξεργασίας ψαρικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεπερνά τα 90 χρονιά παρουσίας στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία κονσερβοποιημένων ψαρικών και κρεατικών τα οποία διαθέτει σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.Eπώνυμαbrandsτης εταιρίας είναι η Trata, flokos κ.α. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΚΟΝ.Β.Α. βρίσκονται στην Βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς σε έκταση 31.773,00τμ.

Με την χρήση της τελευταίας τεχνολογίας και εξειδικευμένου προσωπικού, η ΚΟΝΒΑ διασφαλίζει τόσο την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων όσο και την δυνατότητα τους να ανταποκρίνονται στις αυστηρές προδιαγραφές της Ε.Ε (κάτοχος ISO 9001:2008 - ISO 22000:2005).

 

 

περισσότερα...

Αλλαντοποιία ΑΣΠΙΚ

Η αλλαντοποιία ΑΣΠΙΚ δραστηριοποιείται στην παραγωγή αλλαντικών ιδιαίτερα καλής ποιότητας, φτιαγμένων με βάση παραδοσιακές συνταγές.

Σήμα κατατεθέν τα πεντανόστιμα καπνιστά λουκάνικά της. Τα προϊόντα διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα τροφίμων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Φ.
ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ Σ. Ο.Ε.

 

περισσότερα...

Αυγοδιατροφική

Η Αυγοδιατροφική αποτελεί την ένωση τεσσάρων από τις μεγαλύτερες πτηνοτροφικές μονάδες της Β. Ελλάδος με παράδοση στην πτηνοτροφία, την εκτροφή & διάθεση αυγών. Διαθέτει 4 υπερσύχρονες ιδιόκτητες πτηνοτροφικές μονάδες που είναι πλήρως εξοπλισμένες και αυτόνομες, με δικό τους παρασκευαστήριο ζωοτροφών.

Στη Ν. Σάντα βρίσκεται η μονάδα συγκέντρωσης, ωοσκόπησης και αποθήκευσης, της Αυγοδιατροφικής, πιστοποιημένη κατά IFS με ελεγχόμενες συνθήκες αποθήκευσης. Η Αυγοδιατροφική μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη σε προϊόντα αυγού σε οποιαδήποτε μορφή. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα αυγά που απευθύνονται στο καταναλωτικό κοινό σε διάφορους τύπους όπως βιολογικά, αυγά πλούσια σε Ω3 & Βιταμίνες, φρέσκα ημέρας κ.α.

Τα προϊόντα της διατίθενται σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία και catering.

περισσότερα...

Γαλακτοκομικά

Φάρμα Κουκάκη

www.koukfarm.gr 

Εργοστάσιο:
Κάτω Απόστολοι Τ.Κ. 611 00 Κιλκίς
Τηλέφωνο 23410 94455
Υποκατάστημα:
Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο 2310 788600

Η Φάρμα Κουκάκη βρίσκεται στους κάτω Αποστόλους Κιλκίς, σε ένα χώρο 600 στρεμμάτων όπου ο καθαρός αέρας και το απόλυτα φυσικό περιβάλλον δημιουργούν ιδανικές συνθήκες εκτροφής και ανάπτυξης της φυτικής της παραγωγής και του ζωικού της κεφαλαίου (καλλιέργειες ζωοτροφών, αγελάδες, πρόβατα). Παράγει φρέσκο γάλα, αριάνι – κεφίρ, γιαούρτι, επιδόρπια, ρυζόγαλο, βούτυρο, τυρί φέτα Π.Ο.Π, ημίσκληρο και σκληρό τυρί καθώς και φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Τα προϊόντα υπο το γνωστό σήμα «ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ» διατίθενται σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό.

Κολιός

www.kolios.gr

Λιμνότοπος Τ.Κ. 61200 Κιλκίς
Τηλέφωνο 23430 23340

Η Κολιός Α.Ε. Ελληνική Βιομηχανία Γάλακτος παράγει αγνά, ελληνικά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα από το 1948. Από τις δυναμικότερες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων και τις πιο σύγχρονες βιομηχανίες του κλάδου στην Ευρώπη, κατέχει σήμερα στην Ελλάδα εξέχουσα θέση στην παραγωγή τυριών και την πρώτη θέση στις εξαγωγές Φέτας Π.Ο.Π.

Στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Κολιός στο Λιμνότοπο Πολυκάστρου Κιλκίς, με καλυμμένη επιφάνεια 46.000 τμ., επεξεργάζεται το φρέσκο πρόβειο, κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα, το οποίο συλλέγει η εταιρεία καθημερινά από επιλεγμένες και ελεγχόμενες κτηνοτροφικές μονάδες. Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας και αυτοελέγχου που εφαρμόζει η εταιρεία είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα: ISO 22000, ISO 9001:2008, BRC, IFS, επίσης AGROCERT και BIO HELLAS.

Κύρια προϊόντα της Κολιός είναι η Φέτα Π.Ο.Π. και τα λευκά τυριά, όπως το Κατσικίσιο και το Σπιτικό, τα σκληρά και ημίσκληρα τυριά, όπως το Κασέρι Π.Ο.Π. και το Παραδοσιακό Κολιός, το οποίο παράγει η εταιρεία από το 1948 σύμφωνα με πατροπαράδοτη συνταγή. Επίσης βιολογική Φέτα Π.Ο.Π., τυριά Light, είδη διατροφής με φυτικά λιπαρά και χαμηλή χοληστερίνη, όπως η σειρά Vital, καθώς και φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το στραγγιστό γιαούρτι και η κρέμα γάλακτος.

Όλα τα προϊόντα διατίθενται σε πρακτικές και ελκυστικές συσκευασίες και απευθύνονται τόσο στον τελικό καταναλωτή, όσο και στον επαγγελματικό τομέα και τη γαστρονομία.

Λύκας

www.lykas.gr

Βαφειοχώρι Τ.Κ. 61200 Κιλκίς
Τηλέφωνο & Φαξ 23410 87223

Η εταιρεία ΛΥΚΑΣ ιδρύθηκε στο Βαφειοχώρι Κιλκίς τον Απρίλιο του 1987. Μετά από 26 χρόνια έχει καταφέρει να κατέχει μία εξέχουσα θέση στον κλάδο. Συλλέγοντας γάλα από φάρμες της Κεντρικής Μακεδονίας που φτάνει στο σύγχρονο και άριστα εξοπλισμένο εργοστάσιο της σε μερικές ώρες , παράγει με φροντίδα και αγάπη γευστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας όπως γάλα πλήρες, γάλα 1,5%, γάλα κακάο,όλους τους τύπους ευρωπαϊκού τύπου γιαούρτης, φέτα, κασέρι ΑΛΦΑ, ημίσκληρα τυριά καθώς επίσης ανθότυρο, μυζήθρα και βούτυρο.

Με την χρήση τελευταίας τεχνολογίας μηχανών παστερίωσης και εμφιάλωσης και την εφαρμογή των συστημάτων οργάνωσης και ποιότητας (ISO & HACCP)το φρέσκο γάλα ΛΥΚΑΣ εμφιαλώνεται σε ειδική συσκευασία με πώμα διπλής ασφαλείας ώστε να φτάνει στα χέρια του καταναλωτή με αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά του.

Ευζωνική

Εύζωνοι Τ.Κ. 61200 δήμος Παιονίας, Κιλκίς
Τηλέφωνο 23430 20940

Η «Ευζωνική» είναι μία πρότυπος τυροκομική μονάδα στην οποία παρασκευάζονται και συσκευάζονται με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και υψηλό ποιοτικό επίπεδο ελληνικά παραδοσιακά κίτρινα τυριά βασισμένα σε παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής.

Η σειρά των προϊόντων της περιλαμβάνει το «Παραδοσιακό Κασέρι Ευζώνων» και την «Φέτα Ευζώνων», τα οποία αποτελούν προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, καθώς επίσης και τη «Γραβιέρα Ευζώνων» και το «Ευζωνικό Παραδοσιακό Ημίσκληρο Τυρί».

Δοϊράνη

ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου, Τ.Κ. 61100 Κιλκίς
Τηλέφωνο 23410 72227-9
Φαξ 23410 72230

Γαλακτοκομικά Προϊόντα με ιδιαίτερα ποιοτικά ημίσκληρα και σκληρά τυριά σε επαγγελματικές και καταναλωτικές συσκευασίες.

Lactis

Γαλακτοκομικά Ισσακίδη
Γάβρα Τ.Κ. 61100 Κιλκίς
Τηλέφωνο & Φαξ 23410 88490

Γουμένισσες

Παραδοσιακά Τρόφιμα - Γλυκά

www.oigoumenisses.gr

25ης Μαρτίου 7, Γρίβα Τ.Κ. 61300 Γουμένισσα
Τηλέφωνο 23430 43455
Φαξ 23430 43455

Οι Γουμένισσες δεν είναι μονάχα μια οικοτεχνία! Είναι ο εύφορος τόπος, τα αγνά υλικά, η αξία των παραδόσεων, έμπειρα χέρια που μαγειρεύουν με μεράκι, αλλά και επαγγελματισμό, όραμα και φρέσκες ιδέες. Το 2000, στο χωριό Γρίβα του όρους Πάικου, άνοιξαν το εργαστήριό τους για να φτιάξουννοστιμιές που αγαπήσαμε παιδιά. Λαχανικά και φρούτα εποχής, πρόβειο γάλα και αυγά φτάνουν στο εργαστήριο από τους παραγωγούς του Πάικου, για να γίνουν γλυκά του κουταλιού, σπιτικές μαρμελάδες, σάλτσες, τραχανάς και χυλοπίτες.

Με αγάπη για τις καλές γεύσεις και την διατροφική αξία της παραδοσιακής κουζίνας, οι Γουμένισσες μαγειρεύουν σαν στο σπίτι τους και φιλοδοξούν να βρουν μια θέση στις κουζίνες όλου του κόσμου.

Παρπαράς

www.parparas.com

Νέο Γυναικόκαστρο, 61100 Κιλκίς
Τηλέφωνο 23410 72220-2
Φαξ 23410 72223
e-mail: parparas@internet.gr

Από το 1970 η εταιρία Παρπαράς Α.Ε με το εμπορικό σήμα ΔΗΜΗΤΡΑ ασχολείται με την παραγωγή παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων όπως είναι τα τουρσιά και οι ελιές με όραμα την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων της και την αδιαμφισβήτητη ικανοποίηση των πελατών της.

Με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 20.000 τ.μ., με συνεχείς υψηλές επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και έρευνα, επανδρωμένη με μια ικανή και έμπειρη ομάδα ανθρώπων, πιστοποιημένη κατά ISO 22:000 αλλά κυρίως με την «προίκα» της 40ετούς εμπειρία της στον χώρο, είναι μία πρότυπη μονάδα τυποποίησης και κονσερβοποιίας με μια πλούσια γκάμα προϊόντων που συνεχώς εξελίσσεται. Τα προϊόντα της είναι αγγουράκια γλυκόξυνα, ελιές, αμπελόφυλλα, μελιτζανοπολτός, mixedpickles, τομάτες λιαστές σε λάδι, παντζάρια, πιπεριές, ψητές κόκκινες πιπεριές.

Ραγιάν

Γεωργιάδης Θεόφιλος
Παραδοσιακά Ποντιακά Προϊόντα

www.ragian.gr

Βάθη Κιλκίς
Τηλέφωνο & Φαξ 23410 84265

Η εταιρία ΡΑΓΙΑΝ Α.Ε. διαθέτει μία μεγάλη γκάμα παραδοσιακών προϊόντων (ζυμαρικά, γαλακτοκομικά κ.α.). Ιδρύθηκε το 1986 προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο διατροφής, απαλλαγμένο από τα παγκοσμιοποιημένα διατροφικά δεδομένα, με σεβασμό στο περιβάλλον, τις εποχές, την υγεία και την παράδοση.

Παραδοσιακά Προϊόντα της Γιαγιάς

της Έλσας Γκουρντζίδου

www.tisgiagias.gr

Κιλκίς
Τηλέφωνο 23410 64765
Φαξ 23410 64813
e-mail: info@tisgiagias.gr

Τα "παραδοσιακά προϊόντα της γιαγιάς" της Έλσας Γκουρντζίδου που ιδρύθηκε το 1967, παρασκευάζει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο και τα αγνότερα υλικά, μια μεγάλη ποικιλία ζυμαρικών. Για πολλά χρόνια τροφοδοτεί την αγορά της βόρειας Ελλάδας με επιτυχία δημιουργώντας μια θέση στα ράφια των supermarket για τα προϊόντα της.

Τα προϊόντα υπάρχουν στα ράφια των μεγαλυτέρων αλυσίδων καταστημάτων τροφίμων μέχρι και σε μικρά μπακάλικα της γειτονιάς. Χυλοπίτες, τραχανάς, κουσκουσάκι, πληγούρι, αποφλοιωμένο σιτάρι, σιμιγδαλένιος χαλβάς και το εύριστο που είναι μια παραδοσιακή ποντιακή λιχουδιά, συνθέτουν την γκάμα των προϊόντων της.

Eurimac

www.eurimac.gr

Βιομηχανική Ζώνη Κιλκίς
Σταυροχώρι 61100
Τηλέφωνο 23410 72164
Φαξ 23410 72160

Η EURIMAC παράγει ζυμαρικά σε δικές της κατοχυρωμένες μάρκες, οι οποίες διανέμονται τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού σε όλον τον κόσμο. Η πρώτη και γνωστότερη οικογένεια ζυμαρικών της μητρικής εταιρείας, είναι τα ομώνυμα και εμβληματικά ΜΑΚΒΕΛ, που πρωτοκυκλοφόρησαν το 1939 καθώς και άλλα brands όπως τα Latino, τα Famiglia, τα GrandePasta, τα Mama Mia τα Bevellini. Η EURIMAC έχει πιστοποίηση κατά EN ISO 9001:2008, EN ISO 22000:2005 (HACCP), IFS 5 (International Food Standards), BRC και παράγει υψηλής ποιότητας ζυμαρικά.

Φαίδων

www.fedon.gr

Παντελεήμονας, T.K. 61100 Νέα Σάντα Κιλκίς
Τηλέφωνο 23410 64820
Φαξ 23410 64824

Η Φαίδων παράγει παραδοσιακά βουτήματα, κουλούρια βουτύρου απλά και γεμιστά με πραλίνα σε διάφορες γεύσεις, διαφόρων τύπων κριτσίνια, πτιφουρ με μαρμελάδα ή κρέμα, κεράσματα σοκολάτας, παστέλια με σουσάμι ή ξηρούς καρπούς, προϊόντα από σφολιάτα, καρύδες και μηλόπιτες, τσουρέκια μικρά και μεγάλα, κέικ, σιροπιαστά, καθώς και τα Χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτες. Τα προϊόντα της απευθύνονται τόσο στις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου, συνεργαζόμενη σχεδόν με όλες τις αλυσίδες Σουπερ Μάρκετ, καθώς επίσης και σε πάρα πολλά αρτοζαχαροπλαστεία και μικρά καταστήματα τροφίμων.

Στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς, σε στεγασμένο χώρο 17.000 τμ, χρησιμοποιώντας σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό μεγάλης παραγωγικής δυνατότητας, παράγονται τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της ακολουθώντας τις προδιαγραφές των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας I.F.S. (InternationalFood Standard), B.R.C. (British Retail Consortium), H.A.C.C.P, ISO 22000: 2005 και ISO 9001:2000.

Γιάννης

www.jannis.gr

Παντελεήμονας Τ.Κ 61100 Κιλκίς
Τηλέφωνο 23410 75610
Φαξ 2341075619

Η Γιάννης Α.Ε.Β.E. Εταύτισε το όνομα της με την ποιότητα, την αξιοπιστία και την εξέλιξη. Ιδρύθηκε το 1965 με στόχο την ικανοποίηση του τελικού καταναλωτή. Η επιτυχημένη πορεία της βασίζεται στην επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, στον αυστηρό έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων και στα υλικά συσκευασίας φιλικά προς το περιβάλλον και με σεβασμό πρός την υγεία του καταναλωτή.

Γνωστή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό υπό το σήμα jannis με παστέλια, ξηρούς καρπούς και μέλι τα οποία διατίθενται σε πλήθος σημείων πώλησης και σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

 

περισσότερα...

Γαλακτοκομικά, Ευζωνική

Η «Ευζωνική» είναι μία πρότυπος τυροκομική μονάδα στην οποία παρασκευάζονται και συσκευάζονται με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και υψηλό ποιοτικό επίπεδο ελληνικά παραδοσιακά κίτρινα τυριά βασισμένα σε παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής.

Η σειρά των προϊόντων της περιλαμβάνει το «Παραδοσιακό Κασέρι Ευζώνων» και την «Φέτα Ευζώνων», τα οποία αποτελούν προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, καθώς επίσης και τη «Γραβιέρα Ευζώνων» και το «Ευζωνικό Παραδοσιακό Ημίσκληρο Τυρί».

περισσότερα...

Γαλακτοκομικά, Κολιός

Η Κολιός Α.Ε. Ελληνική Βιομηχανία Γάλακτος παράγει αγνά, ελληνικά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα από το 1948. Από τις δυναμικότερες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων και τις πιο σύγχρονες βιομηχανίες του κλάδου στην Ευρώπη, κατέχει σήμερα στην Ελλάδα εξέχουσα θέση στην παραγωγή τυριών και την πρώτη θέση στις εξαγωγές Φέτας Π.Ο.Π.

Στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Κολιός στο Λιμνότοπο Πολυκάστρου Κιλκίς, με καλυμμένη επιφάνεια 46.000 τμ., επεξεργάζεται το φρέσκο πρόβειο, κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα, το οποίο συλλέγει η εταιρεία καθημερινά από επιλεγμένες και ελεγχόμενες κτηνοτροφικές μονάδες. Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας και αυτοελέγχου που εφαρμόζει η εταιρεία είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα: ISO 22000, ISO 9001:2008, BRC, IFS, επίσης AGROCERT και BIO HELLAS.

Κύρια προϊόντα της Κολιός είναι η Φέτα Π.Ο.Π. και τα λευκά τυριά, όπως το Κατσικίσιο και το Σπιτικό, τα σκληρά και ημίσκληρα τυριά, όπως το Κασέρι Π.Ο.Π. και το Παραδοσιακό Κολιός, το οποίο παράγει η εταιρεία από το 1948 σύμφωνα με πατροπαράδοτη συνταγή. Επίσης βιολογική Φέτα Π.Ο.Π., τυριά Light, είδη διατροφής με φυτικά λιπαρά και χαμηλή χοληστερίνη, όπως η σειρά Vital, καθώς και φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το στραγγιστό γιαούρτι και η κρέμα γάλακτος.

Όλα τα προϊόντα διατίθενται σε πρακτικές και ελκυστικές συσκευασίες και απευθύνονται τόσο στον τελικό καταναλωτή, όσο και στον επαγγελματικό τομέα και τη γαστρονομία.

περισσότερα...

Γαλακτοκομικά, Λύκας

Η εταιρεία ΛΥΚΑΣ ιδρύθηκε στο Βαφειοχώρι Κιλκίς τον Απρίλιο του 1987. Μετά από 26 χρόνια έχει καταφέρει να κατέχει μία εξέχουσα θέση στον κλάδο. Συλλέγοντας γάλα από φάρμες της Κεντρικής Μακεδονίας που φτάνει στο σύγχρονο και άριστα εξοπλισμένο εργοστάσιο της σε μερικές ώρες , παράγει με φροντίδα και αγάπη γευστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας όπως γάλα πλήρες, γάλα 1,5%, γάλα κακάο,όλους τους τύπους ευρωπαϊκού τύπου γιαούρτης, φέτα, κασέρι ΑΛΦΑ, ημίσκληρα τυριά καθώς επίσης ανθότυρο, μυζήθρα και βούτυρο.

Με την χρήση τελευταίας τεχνολογίας μηχανών παστερίωσης και εμφιάλωσης και την εφαρμογή των συστημάτων οργάνωσης και ποιότητας (ISO & HACCP)το φρέσκο γάλα ΛΥΚΑΣ εμφιαλώνεται σε ειδική συσκευασία με πώμα διπλής ασφαλείας ώστε να φτάνει στα χέρια του καταναλωτή με αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά του.

περισσότερα...

Γαλακτοκομικά, Φάρμα Κουκάκη

Η Φάρμα Κουκάκη βρίσκεται στους κάτω Αποστόλους Κιλκίς, σε ένα χώρο 600 στρεμμάτων όπου ο καθαρός αέρας και το απόλυτα φυσικό περιβάλλον δημιουργούν ιδανικές συνθήκες εκτροφής και ανάπτυξης της φυτικής της παραγωγής και του ζωικού της κεφαλαίου (καλλιέργειες ζωοτροφών, αγελάδες, πρόβατα). Παράγει φρέσκο γάλα, αριάνι – κεφίρ, γιαούρτι, επιδόρπια, ρυζόγαλο, βούτυρο, τυρί φέτα Π.Ο.Π, ημίσκληρο και σκληρό τυρί καθώς και φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Τα προϊόντα υπο το γνωστό σήμα «ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ» διατίθενται σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό.

Υποκατάστημα Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο 2310 788600

περισσότερα...

Γεωργικά προϊόντα

 • Σιτάρι, Καπνός, Βαμβάκι
 • Κυδώνια Αγ. Παντελεήμονα
 • Φασόλια
 • Κάστανα Γρίβας, Καστανερής
 • Πατάτες Μ. Λιβαδίων
 • Ρόδια Τούμπας, Αγ. Παντελεήμονα
 • Τρούφα
 • Μανιτάρια
 • Κεράσια Φιλυριάς
 • Καρπούζια Ν. Αγιονερίου
 • Τομάτα
περισσότερα...

Γουμένισσες, Παραδοσιακά Τρόφιμα - Γλυκά

Παραδοσιακά Τρόφιμα - Γλυκά

Οι Γουμένισσες δεν είναι μονάχα μια οικοτεχνία! Είναι ο εύφορος τόπος, τα αγνά υλικά, η αξία των παραδόσεων, έμπειρα χέρια που μαγειρεύουν με μεράκι, αλλά και επαγγελματισμό, όραμα και φρέσκες ιδέες. Το 2000, στο χωριό Γρίβα του όρους Πάικου, άνοιξαν το εργαστήριό τους για να φτιάξουννοστιμιές που αγαπήσαμε παιδιά. Λαχανικά και φρούτα εποχής, πρόβειο γάλα και αυγά φτάνουν στο εργαστήριο από τους παραγωγούς του Πάικου, για να γίνουν γλυκά του κουταλιού, σπιτικές μαρμελάδες, σάλτσες, τραχανάς και χυλοπίτες.

Με αγάπη για τις καλές γεύσεις και την διατροφική αξία της παραδοσιακής κουζίνας, οι Γουμένισσες μαγειρεύουν σαν στο σπίτι τους και φιλοδοξούν να βρουν μια θέση στις κουζίνες όλου του κόσμου.

περισσότερα...

Ζυμαρικά, Eurimac

Η EURIMAC παράγει ζυμαρικά σε δικές της κατοχυρωμένες μάρκες, οι οποίες διανέμονται τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού σε όλον τον κόσμο. Η πρώτη και γνωστότερη οικογένεια ζυμαρικών της μητρικής εταιρείας, είναι τα ομώνυμα και εμβληματικά ΜΑΚΒΕΛ, που πρωτοκυκλοφόρησαν το 1939 καθώς και άλλα brands όπως τα Latino, τα Famiglia, τα GrandePasta, τα Mama Mia τα Bevellini.

Η EURIMAC έχει πιστοποίηση κατά EN ISO 9001:2008, EN ISO 22000:2005 (HACCP), IFS 5 (International Food Standards), BRC και παράγει υψηλής ποιότητας ζυμαρικά.

περισσότερα...

Ζυμαρικά, Παραδοσιακά Προϊόντα της Γιαγιάς

της Έλσας Γκουρντζίδου

Τα "παραδοσιακά προϊόντα της γιαγιάς" της Έλσας Γκουρντζίδου που ιδρύθηκε το 1967, παρασκευάζει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο και τα αγνότερα υλικά, μια μεγάλη ποικιλία ζυμαρικών. Για πολλά χρόνια τροφοδοτεί την αγορά της βόρειας Ελλάδας με επιτυχία δημιουργώντας μια θέση στα ράφια των supermarket για τα προϊόντα της.

Τα προϊόντα υπάρχουν στα ράφια των μεγαλυτέρων αλυσίδων καταστημάτων τροφίμων μέχρι και σε μικρά μπακάλικα της γειτονιάς. Χυλοπίτες, τραχανάς, κουσκουσάκι, πληγούρι, αποφλοιωμένο σιτάρι, σιμιγδαλένιος χαλβάς και το εύριστο που είναι μια παραδοσιακή ποντιακή λιχουδιά, συνθέτουν την γκάμα των προϊόντων της.

περισσότερα...

Κεράσματα, Φαίδων

Η Φαίδων παράγει παραδοσιακά βουτήματα, κουλούρια βουτύρου απλά και γεμιστά με πραλίνα σε διάφορες γεύσεις, διαφόρων τύπων κριτσίνια, πτιφουρ με μαρμελάδα ή κρέμα, κεράσματα σοκολάτας, παστέλια με σουσάμι ή ξηρούς καρπούς, προϊόντα από σφολιάτα, καρύδες και μηλόπιτες, τσουρέκια μικρά και μεγάλα, κέικ, σιροπιαστά, καθώς και τα Χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτες. Τα προϊόντα της απευθύνονται τόσο στις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου, συνεργαζόμενη σχεδόν με όλες τις αλυσίδες Σουπερ Μάρκετ, καθώς επίσης και σε πάρα πολλά αρτοζαχαροπλαστεία και μικρά καταστήματα τροφίμων.

Στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς, σε στεγασμένο χώρο 17.000 τμ, χρησιμοποιώντας σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό μεγάλης παραγωγικής δυνατότητας, παράγονται τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της ακολουθώντας τις προδιαγραφές των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας I.F.S. (InternationalFood Standard), B.R.C. (British Retail Consortium), H.A.C.C.P, ISO 22000: 2005 και ISO 9001:2000.

περισσότερα...

Οίνοι

Οινοποιείο Χατζηβαρύτη

Περίοδος λειτουργίας: Συνεχής
Τοποθεσία: Γουμένισσα
Επισκέψιμο: κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
6ο χλμ. επαρχιακής οδού Γουμένισσας – Γιαννιτσών,
Τ.Κ. 613 00
Τηλέφωνα
23430 41236, 2310 215259
69 7220.0102, 69 7746.9030
Φαξ 2310218741
e-mail: infothes@itd.gr
www.chatzivaritis.gr

Οινοποιείο Αρχοντάκη

Περίοδος λειτουργίας: Συνεχής
Τοποθεσία: Αξιούπολη, Τ.Κ. 61400
Τηλέφωνο & Φαξ 23430 31190
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: ampelones@kil.forthenet.gr
www.wines-archontakis.eu

Οινοποιείο Μπουτάρη Γουμένισσας

Περίοδος λειτουργίας: Συνεχής
Τοποθεσία: Γουμένισσα, Τ.Κ. 61300
Τηλέφωνο 23430 41989
Φαξ 23430 41598
E-mail: goumenissa.winery@boutari.gr
www.boutari.gr

Κτήμα Τίτου Ευτυχίδη

Περίοδος λειτουργίας: Συνεχής
Τοποθεσία: Γουμένισσα
Επισκέψιμο: Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας
Επικοινωνήστε: Ε. Ευτυχίδης Ερμού 12, ΤΚ. 54624 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο & Φαξ 2310 273620

Κτήμα Αϊδαρίνη

Περίοδος λειτουργίας: Συνεχής
Τοποθεσία: Γουμένισσα
Επισκέψιμο: κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας
Τηλέφωνα 23430 41293 & 23430 41684
Φαξ 23430 43513
Email: aidarini@otenet.gr
Υπεύθυνος: Χρίστος Αϊδαρίνης

Κτήμα Τάτση

Περίοδος λειτουργίας: Συνεχής
Τοποθεσία: Γουμένισσα
Επισκέψιμο: Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Εθν. οδός Γουμένισσας – Φυλιριάς, Γουμένισσα Τ.Κ. 61300
Τηλέφωνο & Φαξ 23430 43060
Ε-mail: info@ktimatatsis.gr
www.ktimatatsis.gr

Κτήμα Πετεινή «Ακροθέα»

Τοποθεσία: Αξιούπολη, Τ.Κ. 61400
Τηλέφωνο 23430 32833
e-mail: info@akrothea.com
www.akrothea.com

περισσότερα...

Παστέλι Γιάννης

Η Γιάννης Α.Ε.Β.E. Εταύτισε το όνομα της με την ποιότητα, την αξιοπιστία και την εξέλιξη. Ιδρύθηκε το 1965 με στόχο την ικανοποίηση του τελικού καταναλωτή. Η επιτυχημένη πορεία της βασίζεται στην επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, στον αυστηρό έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων και στα υλικά συσκευασίας φιλικά προς το περιβάλλον και με σεβασμό πρός την υγεία του καταναλωτή.

Γνωστή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό υπό το σήμα jannis με παστέλια, ξηρούς καρπούς και μέλι τα οποία διατίθενται σε πλήθος σημείων πώλησης και σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

περισσότερα...

Πτηνοτροφεία Ηλιάδη

Αυγά ολόφρεσκα, άριστης ποιότητας, ιδανικά για την υγιεινή καθημερινή διατροφή, είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς 49 ετών των πτηνοτροφείων ΗΛΙΑΔΗ Α.Ε.. Χάρη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τους, το εξειδικευμένο προσωπικό και τις ιδανικές συνθήκες εκτροφής των ορνίθων, και ωοσκόπησης της καθημερινής παραγωγής βάσει των πιο αυστηρών προδιαγραφών της Ε.Ε. η εταιρία παράγει και διαθέτει υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα.

Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στην κοινότητα Πεδινού του Κιλκίς σε μια έκταση 30.000τ.μ. και σε στεγασμένους χώρους 8.575τ.μ. όπου εκτρέφονται 120.000 όρνιθες αυγοπαραγωγής με τον πλέον σύγχρονο τρόπο και τις ιδανικές υγειονομικές συνθήκες. Τα προϊόντα διατίθενται σε καταστήματα τροφίμων, αλυσίδες σούπερ μάρκετ καθώς και στο κανάλι της εστίασης.

περισσότερα...

Ραγιάν, Εδέσματα του Πόντου

Ένας πρωτότυπος και μοναδικός γαστρονομικός προορισμός, μια διαχρονική αξία της ποντιακής διατροφής.

Σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων από το Κιλκίς, λίγο έξω από το χωριό Βάθη βρίσκεται η φάρμα «Ραγιάν» (το παλιό όνομα του χωριού) στην οποία εδώ και 30 χρόνια παρασκευάζονται χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα της κουζίνας του Πόντου, περιοχή απ’ την οποία άλλωστε έφτασαν στο Κιλκίς ως πρόσφυγες πολλοί από τους σημερινούς κατοίκους του.

Τυριά όπως το τσιορτάν (από φρέσκο ημιαποβουτυρωμένο αγελαδινό γάλα), το Παρχαροτύρι (καπνιστό αγελαδινό τυρί με γλυκιά γεύση), το σολγούν το τσιοκαλίκι (ένα είδος ξινομυζήθρας), το γαΐς τυρί (από βουβαλίσιο γάλα, «ξαδερφάκι» της παγκοσμίου φήμης μοτσαρέλα) και το «τυρί της σπηλιάς» που είναι ένα καπνιστό τυρί με έντονη γεύση. Αλλά και το τυρί «Γεωργιάδη», το οποίο, αφού καθίσει 1,5 - 2 μήνες σε κρασί με βότανα, στη συνέχεια καπνίζεται.

Η φάρμα «Ραγιάν» παράγει επίσης ποντιακά ζυμαρικά (βαρένικα, μακαρίνα, εβριστόν, κορκότα), φύλλο για πίτες, το γιοχά (ο τουρκικός γιουφκάς), γλυκά, δηλαδή ωτία, περέκ (μπουρέκια) σιρόν και χειροποίητες πίτες.

περισσότερα...

Τουρσιά, Παρπαράς

Από το 1970 η εταιρία Παρπαράς Α.Ε με το εμπορικό σήμα ΔΗΜΗΤΡΑ ασχολείται με την παραγωγή παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων όπως είναι τα τουρσιά και οι ελιές με όραμα την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων της και την αδιαμφισβήτητη ικανοποίηση των πελατών της.

Με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 20.000 τ.μ., με συνεχείς υψηλές επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και έρευνα, επανδρωμένη με μια ικανή και έμπειρη ομάδα ανθρώπων, πιστοποιημένη κατά ISO 22:000 αλλά κυρίως με την «προίκα» της 40ετούς εμπειρία της στον χώρο, είναι μία πρότυπη μονάδα τυποποίησης και κονσερβοποιίας με μια πλούσια γκάμα προϊόντων που συνεχώς εξελίσσεται. Τα προϊόντα της είναι αγγουράκια γλυκόξυνα, ελιές, αμπελόφυλλα, μελιτζανοπολτός, mixedpickles, τομάτες λιαστές σε λάδι, παντζάρια, πιπεριές, ψητές κόκκινες πιπεριές.

περισσότερα...

Φυσικά Προϊόντα, Μυρεψώς

 • Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Μυρεψώς

Αρωματικά Φυτά

Η Μυρεψώς απαρτίζεται από 42 μέλη-φυσικά πρόσωπα και συγκεκριμένα γεωπόνοι, καλλιεργητές ή εν δυνάμει καλλιεργητές αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (βιοκαλλιεργητές και καλλιεργητές συμβατικών) και δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών σε περιοχές του νομού όπου επικρατούν κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες για τις σχετικές καλλιέργειες.

Η Μυρεψώς διαθέτει σε καταναλωτικές συσκευασίες βιολογικά αρωματικά φυτά όπως ρίγανη, χαμομήλι, μελισσόχορτο, λεβάντα, κυρίως στην τοπική αγορά του Κιλκίς.

email: kilkismyrepsos@gmail.com

http://aromaticplantkilkis.blogspot.gr

περισσότερα...

Προσφορές Εμπειρίας

Log in

create an account