• Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

English

  • Sign up in our newsletter

Photo gallery

Γιατί να επισκεφτείτε το Κιλκίς

Η περιβαλλοντική ομορφιά, η πλούσια ιστορία, η ποικιλία εναλλακτικών τουριστικών επιλογών είναι συνδυασμός που μπορεί να διαμορφώσει τους όρους μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας για τον επισκέπτη της περιοχής του Κιλκίς.

Τα εντυπωσιακά βουνά Πάικο, Κρούσσια και Μπέλλες, με τις άφθονες φυσικές ομορφιές, όπως η σμαραγδένια λίμνη και οι καταρράκτες του Σκρα, αλλά και τα ποτάμια Αξιός και Γαλλικός και οι λίμνες Δοϊράνη και Πικρολίμνη, η τεχνητή Λίμνη Μεταλλείου, όπου εργάστηκε και έζησε ο Ήρωας του Καζαντζάκη Αλέξης Ζορμπάς, με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα γραφικά ορεινά χωριά, οι εκκλησίες και τα μοναστήρια, η αναβίωση εθίμων και οι αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν πόλους έλξης για τον επισκέπτη.

Mνημεία όπως η μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο λόφο της πόλης του Κιλκίς, ο παλαιοχριστιανικός οικισμός στο χωριό Κολχίδα, το μεγαλιθικό μνημείο προϊστορικών χρόνων στο κάστρο Χωρυγίου ή τα σημαντικά τμήματα του Βυζαντινού κάστρου στο Γυναικόκαστρο κερδίζουν το θαυμασμό του επισκέπτη. Όπως και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κιλκίς το οποίο ανάμεσα σε πολλά άλλα ευρήματα στεγάζει τον μοναδικό στην Βόρεια Ελλάδα Κούρο της Αρχαίας Ευρωπού του 6ου π.Χ. αι., καθώς και το Πολεμικό Μουσείο που θυμίζει τη σημαντική για τον ελληνισμό ιστορική πορεία της περιοχής.

Το Σπήλαιο στο λόφο του Αγίου Γεωργίου είναι από τα πιο αξιόλογα της Ελλάδας με τον σπανιότατο διάκοσμο από κοραλλιογενές υλικό (προσφέρεται ακόμη και για σπηλαιοθεραπεία) και το νέο ανεγερθέν Παλαιοντολογικό μουσείο του. Η ποικιλία των τουριστικών θέλγητρων της ευρύτερης περιοχής συμπληρώνεται από γραφικούς οικισμούς, όπως του Μεταλλικού ή της Κούπας που είναι ιδανικοί για φυσιολατρικές δραστηριότητες, από διαμορφωμένους χώρους αναψυχής μέσα στη φύση, όπως το Ράντσο Κιλκίς ή τα Χίλια Δέντρα στο δάσος των Μουριών και από πλήθος άλλων εναλλακτικών επιλογών που έχει ο επισκέπτης. Όπως το πηλοθεραπευτήριο στην Πικρολίμνη, το ψάρεμα στην Δοϊράνη με την μαγευτική παραλιακή διαδρομή, ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων με τα ενδημικά φυτά των Βαλκανίων, ο μοναστηριακός τουρισμός, οι γεύσεις των “δρόμων του Κρασιού” στη Γουμένισσα με την ξεχωριστή πολιτιστική και αρχιτεκτονική ομορφιά και τα πολλά πολιτιστικά δρώμενα με γιορτές και πανηγύρια τα οποία τελούνται με ξεχωριστή λαμπρότητα τηρώντας έθιμα και παραδόσεις.

Πρόκειται όμως για ένα μικρό μόνο μέρος της φυσικής ομορφιάς και των πολλών εναλλακτικών επιλογών που βρίσκονται στη διάθεση του επισκέπτη του Κιλκίς. Η ανακάλυψη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής σε όλο το εύρος της, της πλούσιας ιστορίας της και της ποικιλίας των επιλογών που προσφέρει, είναι και αυτή ένα μέρος της μαγείας του να επισκεφτεί κανείς το Κιλκίς.

Προσφορές Εμπειρίας

Log in

create an account