• Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

English

  • Sign up in our newsletter

Photo gallery

Άλση & αλσύλια

Άλσος Πεδινού

Ένας ξεχωριστός, όμορφος χώρος αναψυχής, έχει δημιουργηθεί στο χωριό Πεδινό, με υποδομή που ταιριάζει απόλυτα στο ειδυλλιακό καταπράσινο περιβάλλον της περιοχής.

Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη φύση, να ετοιμάσει πρόχειρο φαγητό, να ακούσει το κελάηδημα των χιλιάδων πουλιών και να ξεκουραστεί κάτω από τις αιωνόβιες δρύες.

Το Πεδινό βρίσκεται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από την πόλη του Κιλκίς.

περισσότερα...

Αλσύλιο της Ξυρόβρυσης

Ένα μοναδικό φυσικό ησυχαστήριο και τόπος ψυχαγωγίας, περιμένει τον επισκέπτη σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την πόλη του Κιλκίς.

Το «Άλσος της Ξυρόβρυσης» προσφέρεται για περιδιαβάσεις και περιπάτους ανάμεσα στα πυκνοφυόμενα δένδρα του και είναι ιδανικός τόπος για αναζωογόνηση.

Ειδικά κάθε Πρωτομαγιά προσφέρει τις φυσικές του ομορφιές στους επισκέπτες του που το προτιμάνε.

περισσότερα...

Λόφος Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

Ένας πολύτιμος πνεύμονας πρασίνου για την πόλη του Κιλκίς, ο λόφος Αγίου Γεωργίουδιευκολύνει τις καθημερινές αποδράσεις για δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ συγχρόνως αποτελεί πόλο έλξης για περιπάτους, ποδηλασία, τρέξιμο αλλά και χαλάρωση και αναψυχή.

Με μέγιστο υψόμετρο 369 μέτρα και έκταση 628 στρέμματα ο λόφος διαθέτει πλούσιο φυσικό περιβάλλον καθώς και ενδιαφέρουσα πανίδα μικρών κυρίως ειδών.

Το Αναψυκτήριο που λειτουργεί κοντά στην εκκλησία προσφέρεται για στιγμές ανάπαυλας και δροσιάς σε ένα πολύ όμορφο και προσεγμένο περιβάλλον.

Παράλληλα, ο επισκέπτης που θα βρεθεί στο Λόφο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί και να θαυμάσει μια σειρά από εξαιρετικά αξιοθέατα και να παρακολουθήσει ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες:

  • Στον λόφο διασώζεται η μεταβυζαντινή εκκλησία Αγίου Γεωργίου, χτισμένη γύρω στο 1830. Στα σπλάχνα του λόφου το νερό της γης δημιούργησε το δικό του αρχιτεκτονικό θαύμα. Το σπήλαιο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς που απλώνεται σε δύο ορόφους που ξεπερνούν τα 1000 τμ, γεμάτο μυστικά, σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

  • Το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο, με χωρητικότητα 3.000 θεατών, προσφέρει στους επισκέπτες πανοραμική θέα της πόλης του Κιλκίς.

περισσότερα...

Περιαστικά άλση

Εκτός από το αλσύλιο στο λόφο του Αγίου Γεωργίου, υπάρχουν άλλα μικρότερα αλσύλια (Λεβεντοχωρίου, Ξυρόβρυσης, Γυναικοκάστρου) περιαστικά της πόλης. Τα αλσύλια αυτά προσφέρονται για αναψυχή, περιπάτους κτλ.

περισσότερα...

Χίλια Δένδρα

Ένα ωραιότατο φυσικό δάσος ανάμικτης βλάστησης δρυός και φράξου, με αξιοσημείωτη οικολογική σημασία και διακεκριμένη λειτουργία ως χώρου αναψυχής.

Στην τοποθεσία Χίλια Δέντρα στο δάσος των Μουριών, 4 χιλιόμετρα βόρεια του οικισμού Δοϊράνη έχει διαμορφωθεί ένας πανέμορφος χώρος αναψυχής, στο κέντρο μιας συστάδας από γέρικες βελανιδιές ηλικίας έως και 400 χρόνων.

Το δάσος, όντας σπάνιο, έχει χαρακτηρισθεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης και μαζί με ένα μικρό τμήμα της λίμνης, περιλαμβάνεται στις προτεινόμενες προς ένταξη περιοχές στο Δίκτυο «NATURA 2000».

Στην περιοχή υπάρχουν αξιόλογοι χώροι διαμονής , εστίασης και αναψυχής. Μια βόλτα στους γύρω όμορφους οικισμούς, Μουριές, Πλατανιές, Α. Σούρμενα, Δοϊράνη, συμπληρώνει μια μοναδική διαδρομή στα βόρεια σύνορα της χώρας, με πλούσια βλάστηση από αιωνόβια πλατάνια, σφεντάμι και φράξο.

περισσότερα...

Προσφορές Εμπειρίας

Log in

create an account