• Εγγραφείτε στο δελτίο νέων μας

English

  • Sign up in our newsletter

Photo gallery

Λόφος Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

Ένας πολύτιμος πνεύμονας πρασίνου για την πόλη του Κιλκίς, ο λόφος Αγίου Γεωργίουδιευκολύνει τις καθημερινές αποδράσεις για δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ συγχρόνως αποτελεί πόλο έλξης για περιπάτους, ποδηλασία, τρέξιμο αλλά και χαλάρωση και αναψυχή.

Με μέγιστο υψόμετρο 369 μέτρα και έκταση 628 στρέμματα ο λόφος διαθέτει πλούσιο φυσικό περιβάλλον καθώς και ενδιαφέρουσα πανίδα μικρών κυρίως ειδών.

Το Αναψυκτήριο που λειτουργεί κοντά στην εκκλησία προσφέρεται για στιγμές ανάπαυλας και δροσιάς σε ένα πολύ όμορφο και προσεγμένο περιβάλλον.

Παράλληλα, ο επισκέπτης που θα βρεθεί στο Λόφο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί και να θαυμάσει μια σειρά από εξαιρετικά αξιοθέατα και να παρακολουθήσει ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες:

  • Στον λόφο διασώζεται η μεταβυζαντινή εκκλησία Αγίου Γεωργίου, χτισμένη γύρω στο 1830. Στα σπλάχνα του λόφου το νερό της γης δημιούργησε το δικό του αρχιτεκτονικό θαύμα. Το σπήλαιο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς που απλώνεται σε δύο ορόφους που ξεπερνούν τα 1000 τμ, γεμάτο μυστικά, σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

  • Το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο, με χωρητικότητα 3.000 θεατών, προσφέρει στους επισκέπτες πανοραμική θέα της πόλης του Κιλκίς.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Συντεταγμένες: 41.001347, 22.874648
Show Street View

Προσφορές Εμπειρίας

Log in

create an account